skip to Main Content
voordelen van hotstone massage

Voordelen van hotstone massage

Slaap je slecht en heb je behoefte aan ontspanning? Dan is een hotstone massage een goed idee! Wil je graag meer weten over de voordelen van een hotstone massage? lees dan verder!

Wat is een hotstone massage?voordelen van hotstone massage

Een hotstone massage is een massagetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van verwarmde basaltstenen. Tijdens een hotstone massage worden de gladde, platte, verwarmde stenen op specifieke delen van je lichaam geplaatst. De basaltstenen zijn een soort vulkanisch gesteente dat rijk is aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen de stenen warmte goed vasthouden. Je kan de stenen op de ruggengraat, buik, borst, gezicht, in de handpalmen, langs de benen en tussen de tenen plaatsen.

Hotstone massages zijn een populaire aanvullende therapie voor heel wat aandoeningen. Hieronder noemen we 7 voordelen van een hotstone massage:

1. Het helpt bij het verlichten van spierspanning en pijn

Warmte wordt al eeuwen gebruikt om spierspanning en pijn te verlichten. Het helpt om de bloedtoevoer naar pijnlijke gebieden te vergroten.

 2. Het maakt gifstoffen vrij en verbetert de kwaliteit van de huid

Hotstone massage activeert het lymfesysteem waardoor het bloed in je lichaam beter circuleert. Door de verbeterde bloedsomloop van spieren en huid, worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller opgenomen door het lichaam, met als extra voordeel een verbeterde kwaliteit van de huid.

 3. Het vermindert stres en angst

Voor veel mensen biedt aanraking een gevoel van verbondenheid en veiligheid. hierdoor kunnen stenen een gevoel van comfort en warmte creëren.

 4. Het bevordert de slaap

Hotstone massages hebben als groot voordeel dat ze zorgen een diepere en meer herstellende slaap.

 5. Het kan de symptomen van kanker helpen verminderen

Een hotstone massage kan voordelen hebben bij mensen die gediagnostiseerd zijn met kanker. Waarom dit precies zo is, wordt nog onderzocht.

 6. Het kan de immuniteit verhogen 

Massages kunnen je immuunsysteem een ​​enorme boost geven. Bloedmonsters die voor en na een massage werden genomen, toonden een afname van argininevasopressine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en het vasthouden van water.

 7. Het helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit

Hotstone massage maakt de gewrichtsflexibiliteit groter, vermindert spierspasmen en verzacht de effecten van belasting op gewrichten. Daarnaast helpt een hotstone massage ook bij genezing en revalidatie van een blessure of verstuiking.

Na al deze voordelen nieuwsgierig geworden? 

Bent u na het lezen van de voordelen van hotstone massage benieuwd en wilt u het zelf ook proberen? Hieronder staan wat goede praktijken!

  • Estetica Cosmetics- Hotstone massage 60 min. €65,-  Boek nu
  • Zen Wellness- Hotstone massage 60 min. €57,-  Boek nu
  • Le spa- Hotstone massage 50 min. €65,-      Boek nu

 

Wilt u nog meer lezen over beauty en lifestyle? kijk dan naar onze andere blogs!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top